ROBUSTA KOFFIEBONEN UIT VIETNAM


Robusta koffiebonen met een hint van chocolade

Robusta staat bekend om de stevige volle smaak en een hoog cafeïne gehalte. De echte liefhebber van espresso’s mag de koffie uit Vietnam niet missen. In de hooglanden worden de koffiebonen gekenmerkt door hun unieke smaak. Vroeger stonden de bonen niet bepaald bekend om de beste kwaliteit. De afgelopen jaren heeft Vietnam vooral geïnvesteerd in kleinschalige koffieplantages om zo te werken aan de kwaliteit. Het resultaat is een koffieboon vol passie waarbij hinten van chocolade langzaam doordringen bij iedere slok koffie.


Alt Text


Alt Text

Vers bereide koffie is de specialiteit van Vietnam

Nederland ziet zichzelf graag als een echt koffieland. Alleen drinken wij ons kopje koffie vaak kant en klaar. In Vietnam wordt koffie rechtstreeks aan tafel klaargemaakt om de koffie zo vers mogelijk te serveren. Dit is terug te zien in de passie waarmee ze hun eigen Robusta koffiebonen klaarmaken. De smaken hinten naar mocca, maar zijn vooral heel sterk. Om dit op te lossen voegen de Vietnamezen vaak nog een beetje heet water toe. Daarnaast voegen ze veel melk en suiker toe om de koffie lekker zoet te drinken. De bitterheid van de Robusta bonen wordt zo weggenomen. De smaaksensatie rechtstreeks uit Vietnam kan natuurlijk thuis zelf geëvenaard worden mits de koffie op dezelfde wijze wordt klaargemaakt. Maak gerust een zoete latte macchiato met een Robusta koffieboon en proef de hinten van chocolade terug.Vietnamese koffie in een melange

Doordat de Robusta koffiebonen uit Vietnam bekend staan om de sterke smaaksensatie worden ze vaak gecombineerd met andere koffiebonen. Sinds een aantal jaren ontwikkelen de koffieproducenten zich verder met Arabica bonen. Een zoete melange met Robusta en Arabica koffiebonen maken zo een nieuwe smaak die je nergens anders tegenkomt. Een echte Vietnamese koffie melange zal je in de toekomst steeds vaker tegenkomen. De kans is groot dat Vietnam binnen enkele jaren Brazilië voorbij zal streven als koffieproducent. Uiteraard wordt hierbij geïnvesteerd in de kwaliteit van de koffiebonen. Zodat je kan genieten van een kopje koffie gemaakt van de hoogste kwaliteit koffiebonen uit Vietnam.


Alt Text

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *