ROBUSTA KOFFIEBONEN


Een puur en sterk kopje koffie met Robusta koffiebonen

In tegenstelling tot de bekende en vooral veel duurdere Arabica koffiebonen groeien de Robusta bonen op maximaal 700 meter hoogte. Ze worden gekweekt in warme oorden om zo een hogere productie op gang te helpen. Door de hogere productie zijn de koffiebonen een stuk goedkoper, maar dit betekent niet dat de koffieboon van een slechtere kwaliteit is. Het is een kwestie van smaak wat je zelf prettig vindt om te proeven. Ben je een liefhebber van een echte stevige bak koffie dan kom je met een Arabica koffieboon slecht uit de voeten. In Robusta zit veel meer cafeïne, waardoor de koffie een stevige twist krijgt.


Alt Text


Alt Text

Een echte espresso met Robusta koffiebonen

Liefhebbers van een milde koffie kiezen niet snel voor een espresso. Maar als je op zoek bent naar een beetje een pittige koffie met een bitter tintje dan is de Robusta koffieboon perfect. Voor een krachtige espresso wordt er gebruik gemaakt van de Robusta koffiebonen. De bonen zijn iets kleiner vergeleken met een Arabica en toch hebben ze juist de pit die nodig is voor een goede espresso. De smaak is vooral bitter en dit is natuurlijk wel iets voor een echte stevige zwarte koffie drinker. Daarnaast zorgt de koffieboon voor een mooi crème laag en wordt melk of schuim langer vastgehouden. Zo leent een heerlijke verse Robusta koffieboon zich ook prima in een latte macchiato.Van een bes tot een heerlijke kop koffie

Robusta koffiebonen groeien aan bomen die wel vijftien meter hoog kunnen worden. Voor de productie worden de bomen gesnoeid in kleine struiken om zoveel mogelijk bessen te kweken. De bessen worden vervolgens uitgezocht en geplukt. Dankzij het warme klimaat worden de bessen vervolgens in de zon gedroogd. Dit proces in de zon duurt minimaal vier weken voordat de koffieboeren verder aan de slag kunnen. Met machines worden de koffiebonen uit de bessen gehaald om ze vervolgens te branden. Na het branden van de koffiebonen ontstaat er een heerlijke kop koffie met een natuurlijke crème laag. Proef de bittere harde smaak met een graanachtige ondertoon en een klein beetje pinda. Robusta koffiebonen geven een echte koffie voor de fijnproever.


Alt Text

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *