KOFFIE UIT BRAZILIË


Brazilië: de leider op de koffiemarkt

Brazilië is een echt koffieland en investeert tevens in het ontwikkelen van nieuwe koffiesoorten. Door bepaalde koffiesoorten te kruisen ontstonden er nieuwe unieke koffiebonen. Eén van de bekendste specialiteiten koffie uit het land is de Yellow Bourbon. De eerste bekendmaking was in 1871 sensationeel toen de koffie met een zoete smaak ontdekt werd. Deze unieke koffie wordt nog steeds gekweekt in Sul de Minas. Door de gigantische regenval van 1600 mm per jaar is dit de perfecte plek om de geliefde koffie te kweken. Wereldwijd zijn het de fijnproevers die de perfecte zuurgraad in combinatie met een volle body willen uitproberen. Het is slechts één van de voorbeelden van een unieke koffie blend uit Brazilië.


Alt Text


Alt Text

Arabica koffie uit Brazilië

Als je Arabica koffiebonen aanschaft dan is de kans vrij groot dat de koffie uit Brazilië komt. Ongeveer 30% van de koffie productie komt uit Brazilië en daarvan is bijna het overgrote deel Arabica bonen. Ondanks dat we het hier over één koffiebonen soort hebben zijn de verschillen per gebied groot. In Cerrado Miniero worden unieke Arabica koffiebonen gekweekt waarbij er een uniek schouwspel vrijkomt van aroma’s. Doordat de koffiebonen in tropische savanne en bossen worden gekweekt krijgen de bonen hun unieke smaak. Tijdens de oogstperiode valt er relatief weinig regen daardoor wordt de smaak sensueler dan ooit tevoren. De volle body zorgt voor chocoladetinten met een vleugje kaneel. Tinten van karamel worden daardoorheen langzaam herkenbaar. Het klimaat van Cerrado Miniero is duidelijk te proeven in iedere slok.Zachte koffie beroemd om de natural dry techniek

Brazilië staat natuurlijk bekend om de zachte koffie met verfijnde smaak. Het zijn specialisten als het gaat om Arabica koffiebonen dankzij de volle zoete body. De smaaksensatie bij iedere slok is mede te danken aan het unieke ‘natural dry’ drogingsproces. Hierbij worden de koffiebonen tijdens de droge winters in Brazilië gedroogd in de open lucht. Na het drogen op de patio’s van de koffieplantages ontstaat de zuivere smaak en natuurlijke zoetheid. Precies zoals je gewend bent van een heerlijke verse kop koffie uit Brazilië.


Alt Text

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *