ARABICA KOFFIEBONEN


Een smaak die zich ontwikkelt op grote hoogte

Bij de eerste slok ontdek je meteen een milde smaak die je eigenlijk nergens anders tegenkomt. Dit heeft alles te maken met de ontwikkeling van de rode bessen aan de Arabica boom. Deze bomen groeien al honderden jaren op 1800 meter hoogte. Sommige bomen groeien op bergplateaus en andere bomen groeien tegen vulkaanhellingen aan. De boom kent zijn oorsprong in Ethiopië, maar groeit voornamelijk in Arabische landen. In de 17e eeuw zijn de Nederlanders begonnen met het verbouwen van de bonen in Suriname en Indonesië. Door de grote verspreiding van de koffieboon is de Arabica boon het meest verbouwd in de wereld.


Alt Text


Alt Text

De milde smaaksensatie van Arabica bonen

Als je opzoek bent naar hoogwaardige koffiebonen, dan kom je al snel uit bij de Arabica koffiebonen. Ze zijn wat duurder dan de normale bonen, maar dit heeft te maken met het unieke productieproces. In ruil hiervoor krijg je een unieke milde smaaksensatie. In de bonen zit wat minder cafeïne vergeleken met de goedkopere koffiebonen. Dit komt doordat er minder zuurstof is op 1800 meter. Dit zorgt ervoor dat de cafeïne gehalte afneemt. Hierdoor is de aroma krachtiger en proef je smaken als karamel, chocolade en amandel.Melange of pure Arabica bonen

Pure Arabica bonen zijn al snel tien keer zo duur als gewone koffiebonen. Dit is de reden dat er vaak voor een melange gekozen wordt. Hierbij worden de Arabica bonen gemengd met goedkopere koffiebonen zoals Robusta bonen. Dit heeft als voordeel dat de koffie een sterkere smaak heeft dankzij de extra toevoeging van cafeïne met Robusta. Als je echt puur wil genieten van een intense smaak, dan kan je kiezen voor pure Arabica bonen. Je betaalt er iets meer voor, maar je kan hierbij echt genieten van een pure milde smaak met een zoete ondertoon. Bij een melange wordt er meer een bittere smaak toegevoegd. Dit heeft natuurlijk te maken met het hogere cafeïne gehalte en de smaak van andere koffiebonen. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om welke smaaksensatie jou uitdaagt om intens te genieten van een kopje koffie. Dit kan een puur kopje koffie zijn of een melange van Arabica bonen.


Alt Text